Malou - girl talk

Vi har interviewet en ambassadør fra girl talk - Malou Kaastrup, her er hendes svar:
-Hvad synes du om at der er mange unge som ikke trives?
"Det synes jeg er rigtig ærgerligt og bekymrende. Jeg synes, vi bør kigge mere på, hvad årsagen kan være, og hvad vi kan gøre for at støtte de unge."
-Har du nogen ide om hvorfor der er så mange unge der ikke trives godt?
Det kan handle om mange forskellige ting. Måske har nogen det ikke særlig godt derhjemme. Andre oplever måske et ydre pres fra deres omgivelser eller føler et indre pres fra sig selv. Det kan også skyldes ensomhed, sammenligning med andre eller lignende. Nogle mangler måske en voksen eller bare nogen at tale med.
Jeg har også læst om Christian Hjortkær, som er eksistensfilosof. Han mener, at mange unge mistrives, fordi de oplever et enormt præstations pres. Han siger blandt andet, at unge i dag ikke kun skal undgå at fejle, men også hele tiden forbedre sig – de skal være "den bedste udgave af sig selv." Dette skaber en form for "perfektion kultur," hvor man aldrig føler sig god nok.
Hjortkær mener, at dette pres ofte kommer indefra. Han mener, at løsningen ikke nødvendigvis er mere terapi, men en grundlæggende ændring i den måde, vi taler om succes, fejl og værdien af at være menneske.
-Tror du sociale medier påvirker unges trivsel
Ja, på nogle områder. I dag kan man følge med i, hvad alle andre laver, hvad de spiser, hvad de når og gør i løbet af en dag. Jeg tænker, at det kan gøre, at nogle unge mennesker sammenligner sig med andre, og måske kan føle, at det de gør ikke er godt nok…
Man skal gerne være med på moden og de nye trends, det kan give et pres og følelsen af at være utilstrækkelig.
-Hvilken rolle spiller skole og uddannelse for unges sundhed og trivsel?
Jeg tænker det spiller en afgørende rolle. I en tidlig alder skal de unge se på, hvilken videregående uddannelse de vil på og bliver målt ud fra karakter. Det kan skabe pres, og man kan måske føle, at det aldrig er godt nok. Vi bør skabe et uddannelsessystem, som sikrer at børn og unge kan følge med ikke bare fagligt men også mentalt.
-Er der nok opmærksomhed på mental sundhed i skolerne og andre institutioner, eller burde der gøres mere?
Jeg synes heldigvis der er begyndende opmærksomhed på mental sundhed i skolen. Organisationer som Girltalk, Headspace og andre frivillige organistationer, prøver også at være med til at sætte fokus på unges mentale trivsel.
Dog ville jeg ønske at lærere fik mere tid til rådighed til at forstå og arbejde med de temaer og problematikker som rør sig i unge mennesker.