Interviews
Vi har været rundt på Gistrup Skole og interviewet 6 forskellige personer, som kunne give os mere indsigt, ud over vores egen viden. Vi har stillet dem de samme 5 spørgsmål for at få deres perspektiver.
Marianne - Trivselsmedarbejder
Vi har interviewet Marianne Gram Søbygge som er trivselsmedarbejder på Gistrup skole.
skolelærer
Vi har interviewet Sofia Jerup Jensen og Rasmus Bondekjær Langballe – begge skolelærere på Gistrup Skole. Her er deres svar:
Malou - girl talk
Vi har interviewet en ambassadør fra girl talk - Malou Kaastrup, her er hendes svar:
En gruppe elever
Vi har talt med en gruppe elever på vores skole, og her deler de deres tanker og holdninger til de spørgsmål, vi stillede dem.
sundhedsplejerske
Vi har været ude og snakke med sundhedsplejersken Jette Højbak Hansen. Her kan du læse hendes holdninger og svar på forskellige spørgsmål.
Konklution
Her kan du se en konklution på svarene fra interviewsne. Og hvad vi tænker omkring de forskellige svar
De 5 spørgmål de blev spurgt om var:
- Hvad synes du om at der er mange unge som ikke trives?
- Har du nogen ide om hvorfor der er så mange unge der ikke trives godt?
- Tror du sociale medier påvirker unges trivsel?
- Hvilken rolle spiller skole og uddannelse for unges sundhed og trivsel?
- Er der nok opmærksomhed på mental sundhed i skolerne og andre institutioner, eller burde der gøres mere?
Svarne er selvfølgelig forskellige i og med at vi har spurgt elever og fagpersoner. Eleverne snakker ud fra deres eafaringer og synsvinkel. Og lærene ud fra fakta. Vi har lavet en konklution. Folk er meget enige i at det er forfærdigligt og trist. Og at det skal laves om. Der er meget fokus på at det ikke kun er en ting der skyldes mistrivsel men mange ting. En anden ting de er rigtig enige om at sociale medier hænger godt sammen med trivsel. Fordi man kan komme til at sammen ligne sig med de andre på instagram for eksempel. Jette sundhedsplejersken sagde noget ret intresant. Hun sagde nemlig at drenge var bedre til at finde venner i forbindesle med spil og generalt over computeren. Så de finder en fællesskab på nettet og måske endda med andre fra et andet land. Hvor derimod piger ligger derhjemme for dem selv og sammenligner sig med andre. Dem vi spurgte mente at skolen er et vigtigt sted at trives fordi børn og unge bruger så lang tid i skolen, og er derfor vigtigt man har det godt. Skolen har også et ansvar for at vi trives her. Når vi kommer til spørgsmålet om skoler gør nok er de uenige. Elever mener at der ikke bliver gjort nok og skal gøres mere. Lærer og sundhedspersonale ser med lidt andre øjne på det. De mener at der bliver gjort meget og det hjælper. Udskoleingslederen snakkede om nogle psykologer der kommer på besøg i udskolingen, og snakker med elever om deres mentale sundhed.